Toinen lapseni jäi erossa isälleen, asia josta kärsin erityisen paljon. Kun muutin, menin pieneen yksiöön, jonne lapseni ei halunnut tulla, edes käymään, koska hänellä ei ollut siellä omaa tilaa. 

Kun olimme exän kanssa kahdestaan päättäneet erota, sovittiin että kerromme lapsille asian. Se piti kertoa sen päivän aamuna, kun illalla muutin (koska olimme vasta edellisenä iltana löytäneet ratkaisun tilanteeseen). Jostain syystä exäni pitkitti kertomista. Hänellä, joka ei yleensä vaivaudu tekemään juurikaan mitään, olikin silloin niin paljon kiireitä. En kuitenkaan halunnut yksin asiaa kertoa, ja kilttinä ihmisenä odotin, milloin kerromme. Se oli sitten hetkeä ennen lähtöäni. Ja sehän oli nuoremmalle lapselle todella kova paikka, hän ei tykännyt ollenkaan ja itkeä tihrusti, kun sitten kävin kahdestaan myöhemmin hänelle juttelemassa. Hänen suurin pelkonsa oli käynyt toteen. Hän oli se, joka aina exän kanssa riidellessäni kyseli minulta, että joko ootte sopineet ja sopikaa nyt. 

Myöhemmin tajusin julman jutun juonen. Ex viivytteli juuri siksi, että asia tulisi kovana shokkina lapsellemme ja että minusta saisi hyvän syntipukin koko eroon. Hän viis veisasi lapsestamme, pääasia että hän sai itse ratsastaa sillä kertomuksella, että äiti hylkäsi perheen, lähti kylmästi pois ja jätti lapsensakin. Hän kertoi tarinaansa vanhemmilleen, sisaruksilleen, sukulaisilleen ja kavereilleen sekä myös lapselleen. Hän myös syytti minua siitä, että jos lapsemme ei toipuisikaan tästä shokista, jos hänelle aiheutuukin isompia ongelmia, niin se on minun vikani. Syyllistäminen on todella tehokas keino yrittää hallita toista ihmistä. Vastasin, että lapsemme on jo niin iso ja ajattelee ihan omilla aivoillaan ja on tarpeeksi fiksu tajutakseen tilanteen. Ja että jos ex kykenee olemaan aikuinen ja vanhempi lapselleen, niin mitään ongelmaa ei tule. 

Myöhemmin olen puhunut hänen vanhempiensa kanssa sekä veljensä kanssa ja he ihmettelivät miten kestinkin näin kauan exän kanssa. Ja että he eivät ihmetelleet ollenkaan lähtöäni. Ja että olivat miettineet minua paljon. Eli he tunsivat kyllä exän ja hänen tapansa. Itselleni jäi sellainen olo, että he tiesivät enemmän kuin kertoivat, mitähän se onkaan? Jotain epäilyksiä on minullakin.

-Tähti