Tytön ylppärijuhlat oli lauantaina ja ne onnistui oikein hyvin. Tyttö halusi kutsua myös isänsä, joka sitten ilmestyikin juhlapaikalle. Kaikki muut olivat jo tulleet, olimme juomassa kakkukahvia, kun ovi kävi. Sisään tuli jäätävän kylmä ilmapiiri samointein. Ex marssi ohitsemme, hän ei huomioinut ketään, ei tervehtinyt ketään. Meni tyttäremme luokse, joka oli juuri hakemassa lisää kakkua. Sen kuulin, että ex sanoi, että "oletpas sinä pitkä". Jotain se siinä puheli ja antoi kirjekuoren, meni ottamaan kahvia ja kakkua ja marssi istumaan vanhempiensa pöytään. Onneksi selin minuun. Hän joi kahvit, tuli meidän pöytäämme, sanoi tytölleen onnea, toivotti minulle onnea ja KÄTTELI miesystäväni! Melkoinen show.. Pojalleen, joka istui pöydässämme, hän ei sanonut sanaakaan. Poika oli ollut minun luona jo monta päivää, isänsä ei edes onnitellut peruskoulun loppumisesta, ei kysellyt kuulumisia, ei mitään. Ja sitten se lähti. Muut jäimme sinne vielä, ex-anoppi piti puheen ja meillä oli oikein kiva tunnelma.

Kun tyttömme hänet juhlaan kutsui, hän ilmaisi tyytymättömyytensä varsin pitkällä kilometriviestillä, jossa haukkui muut ja ylensi itsensä. "Minä en ole tehnyt kenellekään mitään pahaa, kuten minulle on tehty. Äiti ei pidä mistään sopimuksista kiinni, mutta minä pidän. En aio osallistua juhliin, koska koen ne hyökkäyksenä minua vastaan, ne pitäisi pitää tyttären synnyinkodissa (kukahan ne juhlat olisi järjestänyt? Tyttö ja mummo vissiin..). Annan kyllä rahaa, mutta ei ole korrektia olla yhteydessä vain silloin, kun haluaa rahaa. Tyttö on aina tervetullut kotiinsa asumaan. Odotin sinua jouluna käymään, et tullut. Sinun viestisi ja ajatuksesi eivät ole omiasi, joku manipuloi sinua, panee sanoja suuhun, minä näen sen. Olen koittanut soittaa, mutta harvoin vastaat etkä soita takaisin. Sinua lietsotaan isään kohdistuvan vihaan....."

Ex siis riiteli tyttönsä kanssa syksyllä, hän ei ole asiaa selvittänyt eikä tyttö ole sitä antanut anteeksi, eikä voi ja halua käydä kylässä, kun välit on mitä on. Isänsä ei edes anteeksi ole pyytänyt, mikä ei tietenkään ole ihme, sillä hän ei ole ikinä syyllinen mihinkään. Tyttö kävi kyllä joulun aikaan isänsä luona, ei ollut kotona. Hän myös keväällä ilmoitti isälleen, että tulee käymään, mutta isänsä ei ollut silloinkaan kotona. Laittoi vain jälkeenpäin viestin, kuinka häntä harmittaa, ettei ollut kotona.. Jos johlat olisi järjestetty tytön synnyinkodissa, niin meitä kaikkia ei olisi sinne tietenkään edes kutsuttu ja tyttö olisi laitettu itse järkkäämään kaikki ja siivoamaan iso talo, ja mummon kanssa tietenkin. Exällä ei ole mitään häpyä, hän kyllä kehtaa pyytää muilta kaikenlaisia apuja ja palveluksia ja ottaa ne ihan itsestäänselvyytenä. Mummo on jo vanha, mielestäni häntä ei todellakaan tarvitse rasittaa tämmöisillä asioilla, hän on juhliin tullessa kunniavieras! Kuten olikin. Tytön taas ei mielestäni ole mitään syytä huolehtia itse kaikesta juhliin liiittyvästä, josta isänsä varmasti olisi hänen halunnut pitävän huolen.

En oikein tiedä, kuinka tuota exän käytöstä juhlissa voisi analysoida. Ilmeisestikin hän halusi näyttää kaikille, ettei minun uusi suhde vaivaa häntä millään tavalla, vaan hän voi tulla ja kätellä uuden mieheni. Sellainen olo jäi, että hän kyllä tiesi, että minun uusi miesystäväni on juhlissa, koska hän niin nopesti siinä kävi ja kätteli. Ehkä poikamme oli sanonut sen hänelle, en tiedä, en viitsi pojalta kysellä. Lisäksi pisti silmään, ettei hän tervehtinyt edes veljeään, jonka kanssa on ainakin ennen ollut väleissä ja ovat vitsailleet paljon. Hän ei jutellut veljelleen mitään, vaikka sen pöydän ohi käveli. Siskonsa ja äitinsä hän on myös karkottanut elämästään, he eivät halua olla missään tekemisissä exän kanssa. Hän kuulemma käyttää vanhempiaan niin törkeästi hyväkseen kuin olla voi. Reissaa maailmalla, ostelee kalliita tavaroita ja sitten kehtaa mennä vanhemmilleen ruikuttamaan kun rahat on loppu! Mikä 5-vuotias se on???!!! Siskonsa ja hänen miehensä sanoivat mulle, että he aina miettivät, kauanko jaksan olla exän kanssa yhdessä! Olivat helpottuneita, kun vihdoin lähdin pois ja erosin. Että ex on niin itsekäs kuin olla voi, ja niinhän se onkin - ja paljon muuta.

Tyttö oli todella kaunis juhlissaan, iloinen ja ystävällinen ja halaili kaikkia. Hänellä on kaikki edessään, koko elämä ja minusta tuntuu nyt siltä, että todellakin uskallan hänet päästää maailmalle, minne hänen tie viekään. Hän on aikuinen ja jalat on tiukasti maassa. Ei tuhlaile rahojaan, ei polta, ei juo alkoholia. Olen niin ylpeä ja onnellinen!

-Tähti